Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Bartucz Péter

2018.08.23

Az államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából tartottak ünnepséget kedden, Budapesten, az Agrárminisztériumban. Ebből az alkalomból dr. Nagy István agárminiszter állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

Bartucz Péter, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. Gúthi Erdészet erdészeti igazgatója Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át a magyar vadgazdálkodás területén végzett négy évtizedes, eredményes szakmai vezetői tevékenységéért.

Bartucz Péter 1979-ben kezdett el dolgozni a NYÍRERDŐ Zrt. jogelődjénél, a Felsőtiszai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaságnál. 3 évvel később a Gúthi Erdészet igazgatója lett, és ezt a posztot töltötte be idei nyugdíjba vonulásáig.

Irányítása alatt vált világhírűvé a Gúthi Vadászterület. 1991-ben és 2002-ben világrekord dámbikát hoztak terítékre, jelenleg az itt elejtett dámbikák trófeái a világranglista első három helyét birtokolják. Ez az egyetlen vadászterület a világon, amely már kétszer érdemelte ki a C.I.C. (Nemzetközi Vadvédelmi Tanács) Edmond Blanc díját. Az elismeréssel az itt folyó munkát, a vadgazdálkodás, környezetvédelem, természetvédelem összehangolását tisztelték meg.

az eredeti hír itt elérhető