Debrecen Hotels

Macedóniából és Szerbiából hazatérő magyar rendőröket fogadtak Szegeden

  2018 Júl 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Hazatértek az európai határok védelmében Macedóniában és Szerbiában egy hónapon át szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, a két kontingenst pénteken Szegeden fogadták – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-t.

A közlemény szerint a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek, az országok területére belépő illegális migránsok előállításában.

Az idei hetedik kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.
Az egységek tagjai terepjáró gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

A Macedónia és Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták – áll a közleményben.

Szerdán újabb két kontingens – Macedóniába harminc, Szerbiába pedig tizenöt magyar rendőr – utazott el, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt.