Debrecen Hotels

Ma kezdődik a házasság hete – Debrecenben is lesznek programok

  2018 feb 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

Vasárnap kezdődik a házasság hete. Országszerte és a határon túl több mint háromszáz programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

A rendezvénysorozatot megnyitó istentiszteletet ma délelőtt tartják Veszprémben, a Kálvin János parki református templomban. Igét hirdet: Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke.
A központi programok sorában hétfőn a budapesti Aranytíz Kultúrházban házassági kvízjátékot rendeznek, kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán tartanak beszélgető estet.

Szerdán a Deák téri evangélikus templomban áldással egybekötött zenés istentisztelet lesz a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Laudate kórusának közreműködésével, csütörtökön pedig a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében a Magyar Tudományos Akadémián tartanak konferenciát Család és karrier? címmel.

Pénteken Süveges Gergő, a Kossuth rádió szerkesztő-műsorvezetője vezetésével filmvetítéssel egybekötött beszélgetés lesz a házasság hete idei arcaival, Zámbori Soma színművésszel és feleségével, Fazekas Rita mediátorral.

A programsorozatot lezáró szentmisét a Budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családbizottságának elnöke mutatja be.

A több mint húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A központi programok fővédnöke Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.
A programok megtalálhatók a www.hazassaghete.hu oldalon.

Programok Debrecenben, a házasság jegyében

Házasság Hete 2018 – Debreceni programok

    – Helyszín:

Debrecen, Érseki Hivatal

   , Időpont: 2018. 2. 11.–2018. 2. 18. Egész napos

Hogyan mondjam el neked?

    – Helyszín:

Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség 

   , Időpont: 2018. 2. 22. 17.00

Újratervezés

    – Helyszín:

Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség 

   , Időpont: 2018. 2. 23. 17.00

Éltető sodrásban

    – Helyszín:

Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség 

   , Időpont: 2018. 2. 24. 15.30

A Lélek sodrásában

    – Helyszín:

Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség 

  , Időpont: 2018. 2. 25. 10.30