Debrecen Hotels

Lövöldözés volt Strasbourgban: két halott, több sebesült

  2018 dec 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

A hatóságok közlése szerint ketten haltak meg a kedd esti lövöldözésben Strasbourgban, többen pedig megsérültek. 

Két halott, 11 sérült

A Gendarmerie (csendőrség) által megosztott Twitter-közlés szerint a nyolc óra környékén a strasbourgi belvárosi karácsonyi vásár közelében, a Place Kléber-nél kitört lövöldözésben ketten haltak meg, 11 ember megsérült, közülük heten súlyosan, míg négyen könnyebben sérültek meg.

 

A hatóságok arra kérik a lakosokat, hogy húzódjanak biztos helyre, Neudorf városrészben és az Étoile park körzetében rendőrségi akció zajlik.

A támadót már azonosították, S-aktás, azaz biztonsági szempontból figyelendő személynek számít, jelenleg is keresik.

Pánik volt az utcákon

A helyszíni beszámolók szerint a lövöldözés miatt pánik tört ki az utcákon a környéken, az éttermekben a vendégek a földre vetették magukat.

 

Az AFP által közölt mobiltelefonos fényképen jól látszik, a sérültek mentését már a mentőegységek kiérkezése előtt megkezdték a helyszínen tartózkodók.

Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek, megtekintése csak saját felelősségre ajánlott:

Magyar EP-képviselő is a környéken volt a lövöldözéskor

Az Index cikke szerint mivel a lövöldözés közel esik az Európai Parlamenthez, ezért azt is lezárták. Jávor Benedek EP-képviselő a lapnak úgy nyilatkozott, ő egy étterembe szorult be, a lövöldözés körzetében nem nagyon lehet mozogni.

Megsérülhetett a támadó?

BBC cikke szerint a támadó egy katonával vívott tűzpárbaj során megsérülhetett, ezt francia rendőrségi forrásokra hivatkozva írták cikkükben.

Úgy értesültek, a terrorelhárításért felelős ügyész vizsgálatot indított.

A francia belügyminiszter komoly közbztonsági incidensnek nevezte a lövöldözést.

Lövöldözés volt Strasbourg belvárosában, egy halott, több sérült

Sajtóértesülések szerint többen megsérültek, egy ember meghalt, a támadó egyelőre nincs meg. A körzetet a hatóságok lezárták. 21:57 – Egy halott, 10 sérült A Grand-Est et du Bas-Rhin prefektúra közlése szerint egy támadó nyitott tüzet kedd este 8 körül a rue des Orfévres-en. A lövések 11 személyt találtak el, egyikük meghalt, 10 embert kórházba szállítottak.