Debrecen Hotels

Lövedék csapódott a szolnoki MÁV-strand területére

  2021 jún 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

Lövedék csapódott a szolnoki MÁV-strandon levő egyik zuhanykabinnak május 28-án, személyi sérülés nem történt – erősítette meg a szoljon.hu-n megjelent hírt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei-Rendőr-főkapitányság az MTI-nek.

A tájékoztatás szerint foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a Szolnoki Rendőrkapitányság. A stranddal szomszédos MÁV-lőtéren a lövészetek megtartását május 31-től határozatlan időre megtiltották – közölték.

A szolnoki polgármesteri hivatal közleményben az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a strandot üzemeltető Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. írásban tett jelentést a polgármesteri hivatalnak a történtekről, ahonnan hatáskör hiányában haladéktalanul továbbították a bejelentést a rendőrségnek.

A megyeszékhely vezetése megdöbbenve fogadta a hírt a múlt hét pénteki esetről és elfogadhatatlannak tartja, hogy a lőtérről áthatolhat lövedék a strand területére, ezért azt várja az illetékes hatóságtól, hogy a lehető leghamarabb intézkedik a lőtér üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartásában – közölték.

Nagy Attila, a lőteret üzemeltető MTTSZ Szolnoki MÁV Lövészklub társadalmi elnöke a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportálnak azt nyilatkozta, hogy nagyon megrendítette az eset, hiszen náluk nem történt még soha lövészbaleset, öngyilkosság, de még sérülés sem. Ez mind annak köszönhető, hogy a szabályokat szigorúan betartják és betartatják – mondta. Emellett már számos olyan műszaki módosítást, biztonsági elembeépítést hajtottak végre, ami bizonyos lövészeti szituációknál fokozza a biztonságot, hogy ne kerüljön ki lövedék – nyilatkozta.

Hozzátette: amikor a strand üzemeltetőitől tudomást szerzett az esetről, azonnal intézkedett, hogy fokozzák a biztonságot és többé ne fordulhasson elő ilyen eset. Az ügyben folyik a hatósági eljárás, hogy kiderítsék, tőlük származik-e a lövedék és hogy miként történhetett az eset. Üzemeltetési engedéllyel rendelkezett a lőtér – mondta.