Lopás miatt kell felelniük

2018.09.29

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy háromfős társasággal szemben, akik műszaki cikkeket akartak lopni a város egyik áruházából.

A gyanúsítottak közül ketten 2018. augusztus 6-án délben két hangszórót, egy drónt és egy kamerát vittek a bevásárlóközpont egyik próbafülkéjébe. Ott a termékek csomagolását eltávolították, majd a műszaki cikkeket táskájukba rejtették. Társuk ezalatt a ruházati osztályon figyelt.

A háromfős társaság fizetés nélkül akart távozni az áruházból, de a biztonsági személyzet tetten érte és feltartóztatta őket. A kiérkező rendőrök a fiatalokat előállították, a ruházatátvizsgálás során a táskákból előkerültek az eltulajdonított vagyontárgyak. A feltételezett elkövetőkkel szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók a csoport legidősebb, 18 éves tagját kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

az eredeti hír itt elérhető