Letették az új, szegedi fedett sportuszoda alapkövét

2018.08.22

Letették az Etelka sori új, fedett sportuszoda alapkövét szerda délelőtt Szegeden; a létesítmény 15,5 milliárd forintból épül meg.

Botka László (MSZP) polgármester az alapkőletételen elmondta: 425 nap alatt felépül Magyarország legújabb, legmodernebb és legszebb, az európai elvárásoknak megfelelő fedett uszodája.

Hangsúlyozta, a 170 ezer lakosú Szeged – a 30 ezer egyetemistával – a vizek városa, de nemcsak a sportolók veszik igénybe majd az új létesítményt, hiszen az önkormányzat továbbra is biztosítja az ingyenes úszásoktatást az iskolásoknak.

A beruházás alapkőletételén elhangzott, hogy a 13 ezer négyzetméter alapterületű, 1200 fős akadálymentes lelátóval megépülő új sportkomplexum mindenben megfelel a nemzetközi szabványoknak és előírásoknak.

A jövő év végéig elkészülő, és a Modern városok program szegedi projektsorozatában megvalósuló létesítményben lesz egy 50-szer 25 méteres, tízpályás versenymedence, egy 20-szor 12,5 méteres meleg vizes tanmedence, egy 25-ször 15 méteres bemelegítő medence, valamint egy külső-belső ülőmedence. Ezeken túl konditerem, irodák és üzlethelyiségek kialakítását is tervezik.

A szegedi városközponttól keletre fekvő Etelka soron felépülő új, fedett sportuszoda “a városhoz és a létesítményhez, a szegedi vízisportokhoz méltó névválasztásában” kikérik majd a helyiek véleményét is – tette hozzá Botka László.

A beruházás lebonyolítója a Szeged Pólus Nonprofit Kft., a későbbi üzemeltető pedig a szintén önkormányzati tulajdonú Szegedi Sport és Fürdők Kft. A kivitelezők, a győri székhelyű West Hungária Bau Kft. és szegedi Dél-Konstrukt Zrt. lesznek.

az eredeti hír itt elérhető