Debrecen Hotels

Letartóztatták Peter Srámeket

  2022 jún 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

A fiatal énekes Isztambul egyik történelmi, muszlim kegyhelynél forgatott, amikor rendőrök lepték el őket.

Peter Srámek Törökországban forgatta Próbáljuk meg című dalának videóklipjét. Nem is lett volna gond, ha megmarad az előre kinézett helyszínekkel, a tengerparttal, a napfényes öböllel és a hajókirándulással. Csakhogy a 16. században épült Sehzade-mecset, amit még I. Szulejmán építtetett fia Mehmed herceg emlékére annyira lenyűgözte, hogy úgy döntött, a kegyhely is szerepeljen háttérként a klip néhány jelenetében.

A rendőrök azonban máshogy gondolták.

Odajött hozzánk két rendőr, akik finoman szólva sem voltak kedvesek. Kérték a forgatási engedélyt, ugyanis mint kiderült egy olyan történelmi jelentőségű helyen forgattunk, amihez már engedély kell. Ilyenünk persze nem volt, amit így utólag már nagyon bánok is, hiszen alaposabban kellett volna tájékozódnom a helyi viszonyokról, mielőtt forgatni kezdünk. Mindenesetre elvették a kamerát és

– nyilatkozta a reflektoronline.com-nak az énekes, aki a Bors megkeresésére tovább mesélt.

Hosszú órákat töltöttünk az őrsön, ahol látszott, hogy nem mi vagyunk a rendőrök kedvencei. Végül odalépett hozzánk egy vezető beosztású tiszt, akiről hamar kiderült, hogy felesége révén vannak magyar rokonai és nagyon szereti a kultúránkat és a zenénket is.

Peter Srámek ezután megmutatta neki néhány videóklipjét is, beszélgetésük ezután teljesen baráti hangulatban telt. Az énekes megúszta büntetés nélkül: törölnie kellett a sérelmezett felvételeket, és megkérték, máskor jobban figyeljen oda arra, hol forgat. A stáb mellé kirendeltek két rendőrt is, hogy segítsék a munkájukat. Bár a végén így minden jóra fordult, Peter Srámek élete legkeményebb óriát töltötte a török rendőrőrsön.

A kalandos úton elkészült klip itt tekinthető meg: