Debrecen Hotels

Letartóztatták Gyömrő ellenzéki polgármesterét

  2022 szept 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

Bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt őrizetbe vették, majd letartóztatták Gyenes Leventét, Gyömrő ellenzéki polgármesterét – írta csütörtöki online kiadásában a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a napokban megjelentek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói a városvezető otthonánál, majd öt társával együtt őrizetbe vették Gyenes Leventét. Hozzátették: a hat gyanúsítottat a Szombathelyi Járásbíróság nem jogerősen csütörtökön letartóztatta.

Hat ember letartóztatását, valamint a nyomozás indoklását a Vas Megyei Főügyészség is megerősítette a Magyar Nemzetnek, a gyömrői polgármesteri hivatal azonban nem adott tájékoztatást – írták.

Gyenes Leventét 2016 tavaszán a Szegedi Ítélőtábla a kecskeméti számlagyárként ismerté vált büntetőügyben jogerősen kilenc hónap, két évre felfüggesztett felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, a közügyek gyakorlásától azonban nem tiltotta el.

A polgármester (Gyömrő 200 Kör) lemondott posztjáról, de az augusztus végi időközi választáson újra nyert. Tisztségét méltatlanság miatt 2017. január 11-én megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék.

Gyenes Leventét a Jó itt élni! Közösség színeiben a 2019. októberi önkormányzati választáson újra megválasztották Gyömrő polgármesterének.

A polgármesteri hivatal közleménye

Gyömrő Város Önkormányzata a kora esti órákban értesült a Gyenes Levente polgármester urat érintő bírósági döntésről, ezt a közleményt jelentették meg a település Facebook-oldalán:
• Az ügy semmilyen módon nem kapcsolódik Gyenes Levente polgármesteri tevékenységéhez sem a mostani, sem a korábbi időszakot tekintve. Önkormányzatunk az ügyben semmilyen módon nem érintett, önkormányzatunknál hatósági vizsgálat, nyomozás nem zajlott.
• Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy Önkormányzatunk működése folyamatos és zavartalan, a SZMSZ-ben illetve a jogszabályokban foglaltak szerint a polgármesteri munkakört, hatásköröket és jogköröket az alpolgármester gyakorolja.
• Gyenes Levente minden ellene felhozott vádat tagad, az ügyben ártatlannak vallja magát, és bízik abban, hogy ez minél előbb be is bizonyosodik. A gyanúsítás szerint az ÁFA befizetését elmulasztó cégekkel kapcsolatban nem állt, ezekhez kapcsolódóan semmilyen vezetői vagy döntéshozói pozícióban nincs.
Tekintettel arra, hogy a fentiek nem Önkormányzatunkat érintő ügyek, további tájékoztatást vagy információt nem áll módunkban adni.


(MTI)