Debrecen Hotels

Letartóztatásban marad a

  2020 febr 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a szexuális erőszakkal vádolt férfi letartóztatásának fenntartásáról hozott törvényszéki határozatot.  Korábban a Szolnoki Törvényszék fenntartotta annak a férfinak a letartóztatását, akit az ügyészség egyebek mellett a kiskorú nevelt gyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádol.

A vádirat szerint a terhelt a saját háztartásában nevelte az élettársa kiskorú lányát, akit éveken keresztül, napi rendszerességgel szexuálisan zaklatott, vele pornófilmeket nézetett és e magatartása leplezése érdekében fenyegetett is. A kiskorú nevelt gyermekét és élettársát ittasan bántalmazta, továbbá a lakókörnyezetében élő másik kiskorú lányt is több alkalommal szexuálisan zaklatta és fenyegette.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatás fenntartását indokoltnak találta, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta a vádlott és védője fellebbezése alapján eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

A Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság, egyetértett az elsőfokú bíróság és a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indokaival. A vád tárgyává tett bűncselekmények magas büntetési tétele miatt a terhelttel szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A büntetett előélete, továbbá amiatt, hogy a terhére rótt bűncselekményeket hosszabb időn keresztül, részben a vele egy háztartásban élő nevelt gyermeke sérelmére követte el, tartani lehet attól is, hogy a szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

 

ugyeszseg.hu