Leszavazták Bálint gazda díszpolgárságát

2019.02.14

Egyik képviselőjük azt írta a reklamáló LMP-s politikusnak, hogy nyerjen ősszel választást, aztán az lesz a díszpolgár, akit ő akar.

A XVI. kerületi képviselőtestület fideszes többsége újra elkaszálta Bálint György kertészmérnök, Bálint gazda díszpolgárságát, egységesen, tömbben szavazva – írta meg a 24.hu.

Az esetet Mizsei László kerületi LMP-s képviselő osztotta meg Facebook-oldalán, aki a pártfegyelemnek tudja be a döntést.

Hozzáteszi, hogy így volt ez a tavaly elhunyt Lantos Antal helytörténésszel is, „aki nagyon várta, hogy megkapja, de még halála után, posztumusz sem engedték”.

Mizsei külön kiemel egy fidalitasos kommenet, mely így szól:

Laci szerintem nagyon gyorsan vegyél vissza a lendületből és vegyél vissza a sértegetésből. Ez ilyen ballib sajátosság, hogy ha valami nem a kedved szerint alakul akkor egyből sértegetsz másokat. Ősszel nyerj többséggel az LMPvel választást és akkor majd az lesz a díszpolgár akit csak szeretnél

– írta Vincze Ágnes.

A fideszesek baja az lehetett, hogy Bálint György 1994. június 1-jén belépett a Szabad Demokraták Szövetségébe; tagja lett az országos tanácsnak. 1994–1998 között országgyűlési képviselő volt.

az eredeti hír itt elérhető