Debrecen Hotels

Leszakadt a mászóka egy kislány alatt a frissen átadott debreceni játszótéren – Közleményben figyelmeztetnek az eszközök rendeltetésszerű használatára

  2022 aug 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

Vasárnap vehették birtokukba a debreceni gyerekek a másfél milliárd forintból, pályázati forrásból felújított Sziget-kék játszóteret.

Az első balesetre nem sokáig kellett várni, kedden tették közzé az egyik Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban, hogy egy kislány alatt leszakadt egy játékelem. Nagy baj szerencsére nem történt, a gyermek megúszta egy kis ijedtséggel, de joggal merülhet fel a kérdés a szülőkben: hogy fordulhat elő ilyesmi egy elvileg hipermodern, minden igényt kielégítő játszótéren.

A Sziget-kék Facebookon osztott meg egy – feltehetően – erre az esetre reflektáló közleményt. Ebben azt írják, a napi 5000 belépés miatt óriási a terhelés a játékelemeken.

Sajnos több alkalommal tapasztaljuk a nem rendeltetésszerű játékhasználatot. Közös érdekünk, hogy a Sziget-kék a gyerekeket minél több ideig és minél szebb állapotban szolgálja, örömére váljon az ide betérőknek a későbbiekben is. Ezért kérjük, hogy belépéskor vagy ide kattintva olvassátok el a látogatási szabályzatot.

Külön figyelmeztetnek arra, hogy

  • tilos a játszótéri elemek felnőttek általi használata,
  • a játszótéren található játékeszközök kizárólag saját felelősségre használhatók, állandó felügyeletet nem biztosítanak,
  • a gyermekek testi épségéért minden esetben szüleik, felnőtt kísérőik felelnek – azért is, hogy rendeltetésszerűen használják a játékelemeket!