Debrecen Hotels

Légfegyveres Eb: nincs magyar döntős

  2023 márc 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

A három magyar induló közül egyik sem jutott be a döntőbe női puskában a Tallinnban zajló olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokság szombati napján.

A versenyszám délutáni, nyolc lövőt felvonultató fináléjában két párizsi indulási jogot osztanak majd ki. A magyarok közül Dénes Eszter érte el a legjobb eredményt 628,3 körrel, ez pedig a 17. helyre volt elég a 76 fős mezőnyben, melyben a csak ranglistapontok gyűjtése miatt nevezett lövők még nem léptek lőállásba. Mészáros Eszter 627,3 körrel a 24., Bajos Gitta pedig 625,7 körrel a 33. lett. A döntőbe jutáshoz 629,4 körös eredményre lett volna szükség.

A kontinensviadal magyar idő szerint 12.30 órakor a férfi puskások alapversenyével folytatódik, itt a finálés részvételért és a kvóta megszerzésének esélyéért Péni István, Pekler Zalán, valamint Hammerl Soma indul, míg Somogyi Péter ranglistapontokért lő majd. Velük együtt lépnek lőállásba azok a női versenyzők, akik szintén a ranglistapontok miatt neveztek az Eb-re, így magyar részről Lovász Dorina és Nagybányai-Nagy Anna. A női puska alapversenyének végső sorrendje emiatt még változik.