Debrecen Hotels

Lebilincselő szórakozás a rekkenő hőség idejére

  2021 júl 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az idei nyár igen forrónak bizonyul. Nem ritka, ha a hőmérséklet 30 vagy akár 35 fok fölé kúszik. Aki teheti, vízparton hűsöl, a családi házas övezetekben pedig minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendenek a medencék.

Persze nem mindenki számára adott a lehetőség erre, sőt, nem is mindenki rajong a strandolásért. Vannak más remek kikapcsolódási lehetőségek, amiket akár egy hűs szobából is élvezhetsz. Elolvashatod azt a könyvet, amit már régóta szerettél volna, készíthetsz dekorációkat az otthonodba vagy éppen házi fagyit.

A következőkben egy olyan szabadidős elfoglaltságról lesz szó, ami biztosan hosszú percekre le fog bilincselni!

Online kvízek

A napokban bukkantam egy magyar nyelvű weboldalra, ahol több tucatnyi kvíz található. A témák változatosak, vannak zenével, filmekkel és sporttal kapcsolatos feladványok, de olyanok is akadnak, amelyekhez komolyabb tudásra van szükség. Ilyenek az irodalmi, történelmi kvízek, a földrajzzal és a tudománnyal kapcsolatos kérdéssorok.

Szerencsére azonban a készítők gondoltak azokra, akiknek a koponyájában nem egy virtuális könyvtár található. Így azok is élvezhetik a játékot, akiknek bizonyos területeken nincs olyan alapos lexikális ismerete. Az egyes kérdések esetében ugyanis mindig van lehetőség arra, hogy tippeljen a játékos. Olykor kettő, máskor három válaszlehetőség közül jelölheted meg azt, amelyik szerinted a helyes felelet az adott kérdésre.

Napi feladatok

A Keresztlabda weboldalán nem csak kvízek, hanem napi feladatok is találhatók. Ezek között vannak trükkös matekfeladatok, logikai feladványok és találós kérdések is. Bizonyos időközönként közmondásokat kell kiegészíteni, melyekből egy-egy szót távolított el a feladvány készítője.

Kvíz kuckó közösség

A weboldalhoz tartozik egy Facebook-csoport is. Mivel manapság a legtöbben szinte kizárólag a közösségi oldalakon megjelenő tartalmakat fogyasztják, logikus lépés volt a Keresztlabda megálmodóitól, hogy a Facebookon is jelen legyenek.

A csoportba mindig felteszik az adminisztrátorok a legújabb kvízeket. Ha tagja leszel a csoportnak, akkor biztosan nem fogsz lemaradni az újdonságokról. A kvízek mellett találkozhatsz a tagok által posztolt fejtörőkkel, logikai játékokkal is, sőt, akár te magad is készíthetsz ilyeneket! Inspirálódhatsz a csoportban található korábbi bejegyzésekből.

Ha szeretnéd önerőből megoldani a fejtörőket, akkor a kommentszekciót csak akkor nézd meg, ha már rájöttél a megoldásra. Akár te magad is kommentelhetsz a posztok alá, legyenek akár újak, akár régebbiek, bár valószínűleg a legújabb bejegyzések alatt lesznek inkább aktívak a csoport tagjai.