Debrecen Hotels

Leaszfaltoznak 400 méter parkolót a Derék utcán, 29 milliót fizet érte az önkormányzat

  2019 Júl 29 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának keretében a közlekedés minőségének és biztonságának javítása érdekében Debrecen területén folytatódnak a 2019 áprilisában megkezdett nagyfelületű útjavítási munkálatok, melyek elsődleges célja az elöregedett és tönkrement aszfaltburkolatok cseréje, s ahol szükséges, szerkezeti megerősítése – mondta el Csaholczi Attila önkormányzati képviselő 2019. július 29-én tartott sajtótájékoztatóján.

A munkálatok következő ütemében a Derék utca 72-től a 100-ig terjedő szakaszon az épületek előtti merőleges beállású parkolók nagyfelületű aszfaltozására kerül sor.

A kivitelezés július 29-én a Derék utca 80-100. alatti épületek előtti mintegy 260 méter hosszú szakaszon kezdődik, majd a Derék utca 72-80. alatti társasházak előtti mintegy 150 méteres szakaszon folytatódik. A munkálatok – az időjárás függvényében – összességében körülbelül 2 hetet vesznek igénybe.

A beruházáshoz szükséges 28,8 millió forintot az önkormányzat saját forrásaiból biztosítja.

A munkálatok során az érintett parkolókat lezárják, így a polgármesteri hivatal azt kéri az autósoktól, hogy ezeket a várakozóhelyeket ne használják.

Fotók: Miskolczi János