Debrecen Hotels

Különös ügyet tárgyaltak Debrecenben: mellkason és hátba szúrta élettársát, de a nő megbocsátott

  2019 nov 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Törvényszék 2019. november 6-án előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak férfinak az ügyében, aki egy késsel mellkason, majd hátba szúrta élettársát Egyeken. A férfi beismerte tettét, a bíróság ezért nem is várt az ítélettel: 4 év börtön és 4 év közügyektől eltiltás. Az elkövető büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadon bocsátható.

A vádlott az utolsó szó jogán elmondta, hogy megbánta tettét, élettársától bocsánatot kért, amit a nő elfogadott és kibékültek.

A bírósági tényállás szerint a 60 éves vádlott és a sértett 2002-ben létesítettek élettársi kapcsolatot, amely a bűncselekményt megelőző pár évben megromlott, mert a sértett az élettársát folyamatosan alaptalanul gyanúsította azzal, hogy különböző nőkkel viszonyt folytat. A bírósági közlemény szerint szerény jövedelmük miatt megélhetési problémákkal is küzdöttek. A sértett és élettársa 2019. április 9-én egyeki házukban este szóváltásba keveredtek, a nő továbbra is azzal gyanúsította a férfit, hogy viszonyt folytat egy másik nővel.

Reggel a férfi békülési szándékkal közeledett a nőhöz, aki ezt elutasította és újabb veszekedés alakult ki közöttük. A vádlott feldúlt állapotban felkapott egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakést, odalépett a nőhöz, akit megöléssel fenyegetett, majd mellkason szúrta.

A sértett felállt és megpróbálta kicsavarni a kést a vádlott kezéből, ami nem sikerült. Rövid dulakodást követően a sértett hátat fordított a férfinak és elindult. A vádlott ezután a nő háta közepébe szúrta a kést. A vádlott a cselekmény elkövetése után azonnal bejelentést tett a segélyhívó központba és mentőt, valamint rendőrt kért a helyszínre.

A mentőszolgálat diszpécsere utasításokkal látta el a férfit, hogy miként csillapítsa a sértett vérzését, valamint felszólította, hogy a kést ne húzza ki a sértettből. Rövid időn belül a háznál megjelentek a rendőrök, akik a férfit elfogták és előállították, a sérült nőt pedig mentőhelikopter szállította el a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba azonban nem került, a súlyosabb eredmény bekövetkeztét a vádlott a rendőrség és a mentőszolgálat felé tett önkéntes akaratelhatározásból tett bejelentéssel elhárította.