Debrecen Hotels

Különös szenvedést okozott kutyájának egy berekböszörményi asszony

  2022 máj 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki rendkívül rossz körülmények között tartotta az állatot.

A vádlott berekböszörményi otthonában a nyomozó hatóság 2022. január 12-én más ügyben tartott kutatást, és ennek során felfigyeltek az asszony kutyájára, ami a lakóház mellé, mindössze egy 1 méter hosszúságú láncra volt kikötve. Emiatt az állat a téli, hideg időszakban nem tudott védett, zárt helyre menni, illetve sem etető-, sem itató edény nem volt a közelében. Erre figyelemmel a rendőrök felszólították a nőt, hogy biztosítson megfelelő tartási körülményeket a kutyának.

Két nappal később a berettyóújfalui rendőrök visszamentek a vádlott házához és megállapították, hogy korábbi figyelmeztetésük ellenére az asszony nem változtatott a kutya tartási körülményein. Az eb továbbra is rövid láncra volt kikötve, kutyaháza sem volt, így teljesen ki volt szolgáltatva az időjárás viszontagságainak. Megállapították továbbá, hogy az asszony a kutya etetéséről és itatásáról sem gondoskodott, ezzel a magatartásával különös szenvedést okozott az állatnak.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlottal szemben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.