Debrecen Hotels

Kulka János mélyponton van, ezért nem tud játszani

  2021 szept 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

Kulka János nem tud színpadra állni: mások veszik át szerepeit. Elmondta, miért nem tud játszani.

Az afáziával, azaz a sztrók után kialakult beszédzavarral küzdő művész mélyponton van, depresszióba zuhant, szerepeit is visszaadta, mert egyszerűen képtelen színpadra állni. A Trojka Színházi Társulás előadásaiban kifejezetten neki megálmodott szerepeit más veszi át.

Mind a két előadásban Kulka János szöveges szerepeket játszott, amelyeket kifejezetten rá írtunk, hozzá mérten, vele együtt megbeszélve alakítottunk ki. Ám ezek 2019-es bemutatók voltak, azóta azonban nem játszottunk. Nagyon fontos kijelenteni, hogy a társulat és Kulka János, valamint köztem és Kulka János között nagyon jó szakmai és emberi kapcsolat van, de amikor zajlottak az évadról szóló egyeztetések, János azt mondta, hogy most nem tud játszani

– mondta el a Blikknek a társulat művészeti vezetője, Soós Attila rendező, aki ezek után különleges döntést hozott, a korábban Kulka által játszott szerepeket Takács Katalin színésznő veszi át.

A rendező nem beugrót keresett Kulka helyére, ugyanis a művész szerinte pótolhatatlan, ezért is döntött úgy, hogy nő veszi át a korábban Kulkára írt szerepeket. Az őszi előadásokon még ő játszik, de januártól Takács Katalin veszi át Kulka János helyét. Soós Attila azt is elmondta, a színész bármikor visszatérhet a társulathoz, tárt ajtókkal várja őt az egész csapat.

Lakatos Márk is a társulatnál dolgozik. A lapnak elmondta, megérti, hogy Kulka János hullmávölgybe került és ő is nagyon bízik abban, hogy a színész leküzdi depresszióját.