Debrecen Hotels

Közellenség lett a fecskékből Magyarországon?

  2019 Júl 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

Felmerülhet a kérdés, ha így bánunk az elvileg szeretett és megbecsült fecskéinkkel, vajon hogy viszonyul a magyar a többi, esetleg kevésbé “hasznos” vagy nem annyira kedves állathoz? Belegondolni sem érdemes.“Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik” – szól az idézet, amelyet egyesek Mahatma Gandhinak tulajdonítanak, mások meg nem. De teljesen lényegtelen, hogy ki mondta először, a tartalma igaz.

Nos, Magyarországon nem túl rózsás a helyzet, és szinte biztos, hogy sosem volt az. A különbség annyi, hogy pár évtizeddel ezelőtt még nem volt internet, és nem jutottak el hozzánk a hírek villámgyorsan akár az ország – sőt a világ – túlsó végéből is.

Idén a fecskék kerültek célkeresztbe, csak az utóbbi néhány hét termését szemezgetve is bőven találunk elkeserítő híreket.

Leverték a fecskefészket Debrecen belvárosában, szerencsére jött a segítség

Útban voltak neki a fecskék, gúnyos üzenettel hagyta őket a madármentőkre

Százával verték le a fecskefészkeket egy szolnoki építkezésen

Vagy itt a legfrissebb eset Túrkevéről:

12 molnárfecske fiókát dobáltak szét Túrkeve főterén ismeretlenekA Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság…

Közzétette: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság – 2019. július 11., csütörtök

“Ugyan, kit érdekel, holmi madárfészek, amikor most készül a gyönyörű, új lakásom, csodálatos térkövekkel borított udvarom? Takarodjon máshová, ez az enyém! Meg különben is, óvja más a természetet, ne nekem kelljen már ebbe energiát fektetnem.”

– vallja ezt pár millió honfitársunk, akiket sem az iskolában, sem odahaz nem tanítottak meg a rendszerben való gondolkodásra és közel sem túl bonyolult összefüggések megértésére, tudniillik:

ha elpusztul az élővilág, azt az ember sem fogja túlélni.

Legalább ezen gondolkozzon el az, akit pusztán önző elvek vezérelnek, és semmibe sem nézi a természet szépségeit.