Debrecen Hotels

Közel 50 család kapott szeretetfát Debrecenben

  2021 dec 21 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesületének tagjai hétfőn  a Szeretet fáját adták át közel 50 családnak, két helyen. Az egyesület a karácsonyi adománygyűjtő akciójából vásárolta meg a kiosztott, nagyon szép fenyőket, melyeket egy nagylelkű debreceni fiatal vállalkozó házaspár, óriási kedvezménnyel biztosított számukra – derül ki az egyesület közleményéből.

A családok mindegyike hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között él. A Debreceni Családsegítő Szolgálat paci munkatársai a városrészben élőket, a Forrás Mentálhigiénés Központ, a Tócóskerti Lakótelepen élő rászorulókat hívta meg. A fákat az egyesület tagjai szállították ki a két helyszínre.

A gyerekeknek, akiknek mi adtuk át a fát, vittünk szaloncukrot is, s megbeszéltük, hogy maguk készítenek díszeket a fára. Legtöbbjük elmondta, hogy hosszú évek után először állíthatnak karácsonyfát, eddig erre gondolni sem mertek. “Más hangulata lesz így az ünnepnek, még akkor is, ha szegényesen élünk” – mondta egy örömtől csillogó szemű nagymama. “A fenyő illata is hozzátartozik az ünnephez, de eddig mi ezt oda képzeltük csak a szobába” – tette még hozzá.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki anyagilag támogatta az egyesület karácsonyi akcióit. Hálásak vagyunk a fenyőket nagy kedvezménnyel biztosító debreceni házaspárnak. Az egyesület karácsony másnapján 12. alkalommal várja ünnepi ételosztásra mindazokat, akik számára a szeretet ünnepe is csak a létért való küzdelemről szól.

– írta Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület vezetője.

Lesz karácsonyi ételosztás is, erről itt tájékozódhat, aki szeretné támogatni a szervezőket:

Karácsonykor is lesz ételosztás Debrecenben, 150 tekercs bejglit szeretnének összegyűjteni a szervezők