Debrecen Hotels

Közel 20 fok lesz ma Debrecen környékén, majd komoly lehűlést hoz egy hidegfront

  2023 márc 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Kedden még 22 fok is lehet délnyugaton, az ország keleti részén pedig 18-20 fok, de szerdára egy hidegfront hoz országszerte jelentős lehűlést – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

A markáns front erős, viharos szelet, sokfelé kiadós csapadékot és jelentős lehűlést eredményez majd. Szerdán az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon havas eső, hó is hullhat, a hegyekben akár több centi friss hó is összegyűlhet – írják.

Kedden viszont még a hidegfront melegszektorában leszünk, így igazi tavaszias idő vár ránk. A legmelegebb délnyugaton lesz, itt 21-22 fok is lehet.

Március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén, csak a nyugati és az északnyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet a délutáni órákban. Kezdetben többfelé, délután a középső tájakon, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű eső, de helyenként átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat. Délután nyugaton és északnyugaton már csak egy-egy kisebb futó zápor alakulhat ki. Az északi-északnyugati szél sokfelé erős, viharos lesz. Napközben 2-10 fokra van kilátás. Lesznek olyan Dunától keletre eső tájak, ahol délután hidegebb lehet, mint reggel.

Az Országos Meteorológai Szolgálat előrejelzése: