Közel 1 millió forint értékben loptak mobiltelefonokat

2018.02.21

A hajdnúnánási és a polgári rendőrök két órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény két feltételezett elkövetőjét. A 22 éves férfit és 17 éves társát bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók.

Egy biztonságtechnikai cég alkalmazottja tett bejelentést a rendőrségre 2018. február 19-én 1 óra 30 perc körül arról, hogy egy Polgáron található telekommunikációs szolgáltató boltjából betörésről érkezett riasztás hozzájuk. A cég alkalmazottja a bolthoz ment és látta, hogy valóban be van törve az üzlet kirakata. A rendőrök a helyszínen széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény két feltételezett elkövetőjét. A nyomozók B. Róbertet és 17 éves társát otthonaikban elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták a két polgári fiatalt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozóhatóság előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a 22 éves férfi és társa egy téglával betörték a kirakat üvegét, bemásztak a boltba, ahonnan közel 1 millió forint értékben tulajdonítottak el mobiltelefonokat, amiket egy közeli vízelvezető árokban rejtettek el. A rendőrök az ellopott készülékeket megtalálták és lefoglalták.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

az eredeti hír itt elérhető