Debrecen Hotels

Kövekkel dobált meg több autót az esztári férfi – nem kell börtönbe mennie

  2019 máj 21 / #debrecen
Google ads
Google ads

Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittas állapotban hazafelé tartva az arra közlekedő gépkocsikat kővel dobálta.

A vádlott 2018. augusztus 9-én 21 óra körüli időben ittas állapotban gyalogosan hazafelé tartott Esztár községben a Rákóczi utcán haladt.

Röviddel ez után közeledett feléje a sértett személygépkocsival, mire a vádlott minden előzetes indok nélkül a közelben felvett egy követ, kiment az úttestre és a követ a gépkocsivezető felé dobta. Az eldobott kő a jármű leengedett baloldali első ablakán keresztül berepült az utastérbe, azonban a sofőrnek sikerült a kő elől elhajolnia, így sérülést nem szenvedett. A vádlott által bedobott kő az autó jobboldali első ajtó szélvédőjét áttörve esett az utcára.

A vádlott cselekménye következtében a sértett gépjárművében közel 20.000 Ft-os rongálási kár keletkezett.

A vádlott ezt követően még további két sértettet, illetve az általuk vezetett gépjárművet dobott meg kővel, amelynek következtében személyi sérülés nem történt, azonban mindkét gépkocsiban közel 40.000 – 40.000 Ft kár keletkezett.

A bűncselekmények elkövetése után rövid idővel a vádlottat a rendőrség elfogta és előállította.

A vádlott magatartása következtében személyi sérülés ugyan nem történt, azonban a közlekedő járművek megdobálásával a járművezetők életét, testi épségét veszélyeztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen 3 rendbeli közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.