Debrecen Hotels

Kóstolt már hagymaszagú kányazsombort?

  2022 máj 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Madarak és fák napját ünneplik Hármashegyalján május 7-én, szombaton. A Zsuzsi Erdei Vasút programján Imre István, solymász ad választ számos kérdésre, mint amilyen a mi köze a kerékpár küllőjének az év madarához. Ha nem tudta, hogy mi az a hagymaszagú kányazsombor most hétvégén megtudhatja.

Az eseményen az is kiderül, hogy miért is lett a sárga tejnedvet eresztő külsőleg használható szemölcs elleni szer neve a vérehulló fecskefű? Aki perdig nem kóstolt még hagymaszagú kányazsombort, az megtudhatja, hogy mi az.

Madarak és Fák napja a Föld napjának a testvérünnepe, amelynek célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. A magyarországi hagyomány 120 éves. Ezt a napot most május 7-én közös erdei madármegfigyelő túrával ünnepli a Zsuzsi Erdei Vasút.

Vonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról : 8.30 óra
Találkozási pont, indulás: Hármashegyaljai-pihenőerdő, Természet Háza 9.30 óra
Madármegfigyelő túra vége, érkezés Természet Házahoz: 13.00 óra
Zsuzsi Erdei Vasút visszaindulása: 13.30 óra

A túrát végigkísérik a Madársuli kedvenc madarai is. Imre István, solymász a túra közben feltett kérdésekre választ ad, a gyerekek pedig kezükbe vehetik a madarakat és közös fotó is készíthető.
A túra végén egy igazi bátorságpróbán vehetnek részt a felnőttek és gyerekek egyaránt.

További részletek itt.

 

Idén 140 éves a Zsuzsi vasút, ünnepi programsorozat kezdődik