Debrecen Hotels

Kosárlabda: pontszegény meccsen győzött a DEAC a Kecskemét ellen

  2020 okt 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Második győzelmét is megszerezte a DEAC férfi kosárlabdacsapata a 17. fordulóból előrehozott hazai bajnokin. A klub honlapjának beszámolója szerint ugyan helyenként döcögött a játék, és a jó kezdés után a Kecskemét folyamatosan közelített, de a nagyszerű napot kifogó Polyák László fontos hárompontosainak köszönhetően az összes felzárkózási kísérletet sikerült visszaverni.

DEAC – DUNA ASZFALT-DTKH KECSKEMÉT 67 – 59 (22–11, 17–20, 13–16, 15–12)

DEAC: Moody 9/6, Somogyi 6/3, DRENOVAC 11, Hines 7/3, TÓTH Á. 13. Csere: POLYÁK 17/15, Molnár M. 4, Molnár D., BognárAsszú, Kovács Á.

Edző: Kovács Adrián

KECSKEMÉT: WITTMANN 13/6, Thomas 7, Kucsera D.Djeraszimovics 9/3, Karahodzsics 4. Csere: DRAMICSANIN 13, PESAKOVICS 9/3, Horti 4, Lewis.

Edző: Váradi Kornél

Debrecen, 1000 néző. V: Győrffy, Tőzsér, Mészáros

Kovács Adrián: – A győzelem ellenére sok hibával kosárlabdáztunk, rengeteg második esélyt engedélyeztünk ellenfelünknek. Sajnos több sérültünk is volt, és faultproblémáink is akadtak, ami megnehezítette a rotációt. Külön szeretném kiemelni Polyák Lászlót, aki igazi csapatkapitány módjára sérülten is vállalta a játékot, és a nehéz pillanatokban a hátára vette a csapatot.

Váradi Kornél: – Megint rosszul kezdtük a mérkőzést, ami rányomta a bélyegét az egész találkozóra. Nekünk is voltak problémáink az összecsapást megelőzően, de ez nem is csoda, hiszen hetente kétszer kell pályára lépnünk. A legfontosabb, hogy játszottunk, ez a sportág és a kosárlabdabarátok közös érdeke. Megérdemelt hazai siker született, szerdán újra megütközünk.

Fotó: DEAC Kosárlabda