Debrecen Hotels

Kosárlabda-ligetet avattak Derecskén

  2019 máj 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Igazi kosárlabda ünneppé kerekedett a hétvégén megrendezett DIFE Kosárliget avató Streetball Bajnokság, ahol több száz résztvevő élt át maradandó sportélményeket.
Több ok is volt az ünneplésre, hiszen az idén lett 15 éves a Derecske Ifjúságáért Egyesület (DIFE). A születésnapról méltó módon, egy teljesen új kosárliget átadásával emlékeztek meg a szervezők. A beruházás főként az MKOSZ által jóváhagyott TAO pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. A pálya új aszfalt alapot és speciális műanyag borítást kapott, de ezzel együtt Derecske Város Önkormányzatának köszönhetően a lelátó is megújult, új betonburkolat és faborítású ülőhelyek kerültek kialakításra. Most már akár egyszerre 6 palánkon, korszerű és minden igényt kielégítő minőségű játéktéren sportolhatnak a kosárlabda szerelmesei. A pálya használata mindenki számára ingyenes. Szintén ünneplésre adott okot az is, hogy az eseményen aláírásra került egy szakmai együttműködési megállapodás a DEAC és a DIFE között.

A pálya átadón Bakó István polgármester elmondta, hogy a Derecskei Sárostói Sportpálya fejlesztési koncepciójába tökéletesen beleilleszkedett a kosárliget, hiszen a sportcsarnok a városi tanuszoda, a labdarúgó pályák, és a kondipark remek egységet alkotnak – és igazi sportkomplexumként működhetnek, kiszolgálva a derecskeiek szabadidős és tömegsport igényét.

Becsky István az MKOSZ országos elnökségi tagjaként és a DEAC operatív igazgatójaként, örömét fejezte ki a DIFE és a DEAC együttműködésének kapcsán, hangsúlyozta, hogy az elmúlt 15 évben, a DIFE helyi kosárlabdáért tett erőfeszítései és az infrastrukturális fejlesztések, méltán helyezték el Derecskét az országos kosárlabdázás térképén! Pápa Krisztián a  DIFE ügyvezető elnöke elmondta, hogy hosszú és küzdelmes út vezetett ideáig, de folytatják a megkezdett munkát és reményeik szerint pár éven belül újabb infrastrukturális beruházásokat hajtanak majd végre és az utánpótlás nevelés, illetve az edzői bázis minőségi és mennyiségi növelése mellett, cél a felnőtt csapat NB II-es szerepeltetése is!