Debrecen Hotels

Kósa Lajos szerint nincs remény arra, hogy a külső körülmények változni fognak

  2022 szept 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az országyűlési képviselő is részt vett a Zamat Fesztivál szakmai konferenciáján péntek délelőtt a Nagyerdei Stadionban.

A Debreceni Egyetem és a Campus Nonprofit Közhasznú Kft. már második alkalommal szervezte meg közösen a Zamat gasztro-élmény fesztivál keretében a szakmai tanácskozást, idén Előre menekülni? – Az élelmiszer- és vendéglátóipar jövőképe válság idején címmel – írja a hirek.unideb.hu.

Megnyitóbeszédében Bács Zoltán kancellár szerint ma olyan kihívásokkal is szembe kell néznünk, melyekre helyi szinten nem tudunk megoldásokat találni, hiszen hamarosan az egész gazdaságnak újra kell épülnie.

Azért lényeges, hogy az egyetem szakemberei ezen a konferencián most itt vannak, mert hittel, tudással és összefogással biztosan meg fogjuk találni azt az utat, amin tovább kell menni

– hangsúlyozta.

Kósa Lajos arról beszélt, hogy szerinte nincs remény arra, hogy a külső körülmények változni fognak.

Senki ne alapozzon arra üzletpolitikát, hogy az energiaválság megszűnik. Ahhoz, hogy a szakág túlélje ezt a nehéz időszakot, a szabályok ésszerűsítésére van szükség

– fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A teltházas rendezvényen szakértők segítségével mutatták be az élelmiszeripart érintő legfontosabb kihívásokat, trendeket, folyamatokat. Felkai Beáta élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár például elmondta, az energiaválság mellett az alap- és csomagolóanyag hiány, a szállítmányozás, valamint a gépek egyre emelkedő ára is komoly probléma mindamellett, hogy visszaesett a fogyasztás.