Debrecen Hotels

Kósa Lajos emelte a tétet: élő adásban jött rá, hogy élő adásban van

  2019 dec 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

Érdekes megnyilvánulásai vannak mostanában Kósa Lajosnak, a Fidesz alelnökének, aki 16 évig volt Debrecen polgármestere. A szombati Fidelitas-tisztújítón zsidó-nyilas összeborulásról beszélt, egész pontosan így fogalmazott:

az őszi önkormányzati választáson a debreceni “zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni”.

Majd bocsánatot kért, mert igazából nem akart megbántani senkit.

Kósa Lajos elnézést kért a zsidózás miatt

Ez az ügy is szóba került a Heti TV Pirkadat című műsorában, ahol Kósa Lajossal Breuer Péter beszélgetett. A műsorvezető rákérdezett, hogy Kósa „honnét tudja, hogy zsidók legitimálták az ellenzéki összefogást? Zsidók vannak jobboldaliak, baloldaliak, jó emberek, rossz emberek, okosak és buták”, mire a politikus megismételte: „így van, ezért volt rossz a megfogalmazás, ezért kértem elnézést, mert nem akartam senkit megbántani, csak az ügyre akartam felhívni a figyelmet”.

Később azt magyarázta, hogy „rossz volt a megfogalmazás, talán azt kellett volna mondanom, hogy nem szabad tűrni, hogy hatalmi szempontokból egy ilyen balliberális-újnyilas koalíció legitimáljon olyan politikusokat, akiket nem szabad legitimálni”.

Majd arra a kérdésre, hogy „mit mond az öreg zsidóknak, akikkel találkozik, elnézést kér?”, Kósa Lajos azt a választ adta:

„ez konkrétan képtelenség, reggel nyolc óra van, most hány ilyen emberrel találkozom?”.

Arra a kérdésre, hogy mit mond Heisler Andrásnak, a legnagyobb magyar zsidó szervezet elnökének, ha szembetalálkozik vele, Kósa Lajos azt felelte: „nem tudom, hogy szembetalálkozom-e vele. Itt van? Nem fogok ott ülni az autóban, hogy hátha arra jön Heisler András”.

Szóba került még, hogy a debreceni zsidóknak milyen magyarázatot ad majd, akik “az ő emberei”, és biztosan nem erre a koalícióra szavaztak. Kósa erre azt válaszolta, hogy „biztos, hogy nem az én embereim, ez egy ilyen értelmetlenség, nekem nincsenek embereim”.

Majd hirtelen Kósa Lajos így szólt: „hadd kérdezzem már meg, hogy most mit csinálunk, mert szétesett ez a műsor. Össze-vissza beszélgetünk hülyeségekről, és ehhez nem járulok hozzá, ne adjátok le, azt hiszem, ehhez talán még jogom is van”.

A műsorvezető erre bevitte a megsemmisítő erejű ütést:

– De hát ez élőben megy.

– Ez? – kérdezte Kósa.
– Persze – felelte Breuer.
– De hát ez egy butaság, ez a műsor – felelte Kósa.