Debrecen Hotels

Kósa: 736 millió forint kormányzati pénzből fejlesztenek a Nagyerdőn

  2021 márc 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

Folytatódik a debreceni Nagyerdő felújítási programja: a Varázserdő elnevezésű projekt részeként megkezdődött a Pallagi úton a strand melletti sétány második ütemének kialakítása – jelentette be a Fidesz térségi országgyűlési képviselője csütörtökön a helyszínen, sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos jelezte: a 736 millió forintba kerülő beruházást az állami turisztikai alapból finanszírozzák, és várhatóan júniusra készül el.
A politikus reményét fejezte ki, hogy

addigra “újranyithatják az országot”, és a nagyerdei strand melletti sétány büfésora is működhet.

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett rá, hogy a Nagyerdő parkerdei részének rekonstrukciója 2013-ban kezdődött. Azóta mintegy 25 milliárd forintos fejlesztés eredményeként felépült a Nagyerdei Stadion, az egykori csónakázó tó helyén ködszínház működik, megújult a Békás-tó környéke és a szabadtéri színpad, a víztorony, és elkészült az Aquaticum strand.

A varázserdő beruházás a Pallagi úti sétánnyal kapcsolódik az Aquaticum strandhoz: a munkálatok során új térburkolat, különleges élmény- és új közvilágítás készül, és négy villamosátjárót is kialakítanak. Hozzátette: jövőre szállodaépítéssel, majd az állatkert és a vidámpark felújításával folytatódik a program. Papp László azt mondta, a beruházások után Közép-Európa egyik legszebb városi parkerdeje lesz a Nagyerdő.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere kiemelte: a turisztika a helyi gazdaságfejlesztés egyik legfontosabb ága, nemcsak a város hírnevét öregbíti, hanem sok embernek, vállalkozásnak ad munkát.

Köszönetet mondott a magyar kormány támogatásáért, kiemelve, hogy így Budapest és a balatoni régió után Kelet-Magyarország is felkerülhetett az ország turisztikai térképére.

Az ágazatot “ma már nem versenyző, hanem együttműködő desztinációk” jellemzik – utalt a Széles Diána Debrecen, Hajdúszoboszló és a Tisza-tó egyre szorosabb turisztikai együttműködésére.