Debrecen Hotels

Korszerű technológia bukkant fel a Brassaiban – jön az Ipar 4.0

  2022 jún 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

Modern gyártásszimulációs eszközt adtak át a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikumban, a gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések elnevezésű kiemelt projekt részeként – közölte a Debreceni Szakképzési Centrum szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a beruházás célja a szakképzés átalakításának segítése, valamint az Ipar 4.0 program kihívásaira felkészítő innovatív képzési rendszer kialakítása.

A szakképzés során fontos cél a digitális kompetenciák fejlesztése, valamint a használható és modern szaktudás megszerzésének támogatása. Ehhez illeszkedve a gyártásszimulációs eszközök révén az oktatási intézmények a legkorszerűbb technológiával tudják modellezni a gyártásban használatos gépek működését. A gyártásszimulációs eszközök segítik a tanulókat a gyakorlati készségek elsajátításában és elmélyítésében – emelte ki a szakképzési centrum.

A közlemény szerint a fejlesztés során 10 gyártásszimulációs eszközt szerez be, majd a konzorciumi partner szakképzési centrumok intézményeiben helyez el az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

A szerződéses összérték nettó 1 milliárd 437 millió 500 ezer forint, ebből 122,75 millió forint a gyártásszimulációs eszközönként fizetendő vételár, ami magában foglalja a gép leszállítását, üzembehelyezését, valamint a használatához kapcsolódó oktatást.

Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke a közleményben kifejtette: az átadott eszköz nemcsak támogatja a képzést, hanem azt is elősegíti, hogy a munkaerőpiacra versenyképes munkaerő kerüljön majd ki. Mint mondta, elsősorban az a cél, hogy a tanulók felkészüljenek az Ipar 4.0 számára megfelelő termelési rendszerek, technológiák, ipari automatizálási és vezérlési technológiák alkalmazására.

(MTI)

Fotók: Pósán László

Pósán László megszemlélte a szeptemberre elkészülő felújítási munkálatokat a Brassai suliban