Debrecen Hotels

Koronavírus pozitív teszt a debreceni kéziseknél – 10 napig megfigyelés alatt az egész csapat

  2020 okt 09 / #debrecen
Google ads
Google ads

Pozitív eredményt mutatott a DVSC SCHAEFFLER egyik játékosának koronavírus tesztje. Így, bár a többiek eredménye negatív lett, a teljes csapat és a szakmai stáb tagjai járványügyi megfigyelés alá kerülnek 10 napra. A megfigyelés célja a fertőzés továbbadásának megelőzése – írja a klub közleményében.

A pozitív tesztről értesítették a Magyar Kézilabda Szövetséget. A történtek miatt a felnőtt keret közös edzései a megfigyelés időszakában szünetelnek. A vonatkozó szabályzat szerint a járványügyi megfigyelés végét követő nyolcadik napon kötelező pályára lépnie a csapatnak.

Az október 10-én szombaton 18 órára kiírt Boglári Akadémia-SZISE elleni idegenbeli mérkőzés halasztásáról már hivatalos értesítést kaptak a debreceniek a szövetségtől.  A csapat még jövő szerdán is járványügyi felügyelet alatt lesz.

Bravúros győzelmet arattak a debreceni kézisek a Siófok ellen

Ezért valószínű, hogy az október 14-ére kiírt, Győri Audi ETO elleni hazai mérkőzés is elmarad, ám erről, és további mérkőzések esetleges halasztásáról később dönt a kézilabda szövetség.

Az elhalasztott mérkőzések pótlásáról, azok új időpontjáról a klubok és a szövetség egyeztetése után értesítik a szurkolókat.