Debrecen Hotels

Kormányinfó: döntöttek a benzin- és élelmiszerárstopról

  2022 szept 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A legfrissebb kormányzati intézkedésekről tájékoztatott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejelsztési miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Támogatást kapnak az energiaintenzív kis- és középvállalkozásoknak

Gulyás szerint a családok mellett az energiaintenzív tevékenységet folytató cégek is bajban van. A kis- és középvállalkozásoknak ezért támogatást nyújt a kormány, erről a szombati kormányülésen döntöttek.

Azt is elmondta, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy olyan gazdasági helyzet legyen, hogy az árstopokat és a rezsitámogatásokat fenn tudják tartani. Nálunk gazdagabb országok sem tudnak Gulyás szerint ekkora támogatást adni.

Ha az energetikai szankciók kivezetéséről döntene az Európai Unió, már másnap felére csökkene a gáz és olaj ára – véli Gulyás Gergely.

Marad a rezsitámogatás

Gulyás Gergely szerint többen férnek be a rezsi-átlagfogyasztásba, mint korábban gondolták, havi 150-180 ezres támogatást számol a kormány a megmaradt rezsicsökkentéssel.

Maradnak az árstopok

Gulyás Gergely bejelentette: a háború és az uniós szankciók brutális áremelkedéshez vezettek, különösen az élelmiszerek ára nőtt, de a benzin és dízel ára is jelentősen emelkedett. Ebben a helyzetben a kormány legfontosabb feladata a családok megvédése.

A rendkívüli helyzetre tekintettel a benzin- és élelmiszerárstopot meghosszabítják, és a decemberben lejáró kamatstopot is legalább fél évvel meghosszabbítják

– jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Cikkünk frissül!