Debrecen Hotels

Kölcsönző automata helyettesíti a bezárt könyvtárat a Fényes udvarban

  2023 jan 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Petőfi emlékkönytárnál nyílt a Víztorony utca 13 szám alatt Debrecenben. A szerkezet az energiaválság miatt április 15-ig bezárt Víztorony utca könyvtár olvasóit igyekszik kárpótolni. Debrecenben ez a negyedik könyvkölcsönző automata – írja a Méliusz könyvtár  közleményében.

A városban már négy helyszínen kölcsönözhetnek és hozhatnak vissza dokumentumokat az olvasók személyes találkozás nélkül és nyitvatartási időtől függetlenül. A könyvtár arról tájékoztatja a lakosokat, hogy a berendezést csak érvényes olvasójeggyel rendelkezők használhatják.

A kéréseket e-mailen (kolcsonzes@meliusz.hu) várják. A Méliusz Könyvtár arra kéri olvasóit, hogy a levélben mindenképpen tüntessék fel, melyik automatából szeretnék átvenni a kölcsönözni kívánt dokumentumokat (Központi Könyvtár, Debrecen, Bem tér 19/D; Tócóskerti Piac, Debrecen, Holló László sétány 6.; Nagypiac, Debrecen, Vár utca 3. vagy Fényes udvar, Debrecen, Víztorony u. 13.).

Hétköznap legfeljebb 48 órán belül átvehetők a dokumentumok, amiről értesítést küldenek. Az e-mailen kapott egyedi kóddal vagy a könyvtári olvasójegy azonosítójával nyitható ki a könyveket tartalmazó rekesz. Az értesítéstől számított 5 napon belül lehetséges az átvétel.

Debreceni megszorítások – ez vár a színházakra, múzeumokra, könyvtárakra, közösségi házakra