Debrecen Hotels

Kölcsönvette a terepjárót, hogy cigit vegyen Debrecenben

  2020 Sze 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

A rendőrségre 2020. szeptember 3-án éjjel érkezett bejelentés arról, hogy Józsán elloptak egy terepjárót. A rendőrök azonnal kiadták körözését, és nem sokkal később meg is találták a gépkocsit a 35-ös számú főút mellett, egy kukoricásban. Átkutatták, és felfedeztek benne egy pénztárcát, amiben egy 21 éves férfi iratai voltak. A jármű tulajdonosa elmondta az egyenruhásoknak, hogy nem ismeri a tárca gazdáját.

A rendőrök keresni kezdték a fiatal férfit, akit 2020. szeptember 5-én reggel fogtak el Józsán, majd gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A helyi lakos beismerő vallomást tett, és elmondta a rendőröknek, hogy csak kölcsön akarta venni a terepjárót addig, amíg bemegy Debrecenbe, és vesz egy doboz cigarettát. Útja azonban a tervezettnél is kalandosabbra sikerült.

Debrecenbe probléma nélkül bevezetett, a dohányboltba is fennakadás nélkül megvette a cigarettát, azonban a visszaúton egy kanyart túl gyorsan akart bevenni az autóval, ezért lesodródott az útról és egy kukoricásban kötött ki. A gyanúsított ijedtében nem csak a kocsit hagyta hátra, hanem a pénztárcáját is benne felejtette.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.