Debrecen Hotels

Kocsikázni akart éjszaka Hajdúnánáson, ezért elvitte ismerőse autóját

  2021 szept 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ellen a hajdúnánási férfi ellen, aki ismerőse autójával kocsikázott Hajdúnánáson.

A fiatal vádlott édesanyjával együtt életvitelszerűen a sértett hajdúnánási többszintes családi házában lakott.

2021. augusztus 22. napján hajnali 2 óra körül a vádlott barátnőjével együtt szórakozott, majd a férfi kitalálta, hogy kocsikázzanak egyet Hajdúnánáson. Ezt követően felment a sértett által lakott szintre, és ott észrevétlenül elvette a személygépkocsi indítókulcsát, majd barátnőjével együtt beült az autóba és elindultak.

Röviddel ezt követően a vádlott rendőri igazoltatására került sor, amelynek során kiderült, hogy a férfi gépjárművezetői engedéllyel, vezetési gyakorlattal nem rendelkezik, illetve a gépkocsi tulajdonosa nem tudott arról, hogy az indítókulcsot és az autót elvitte.

Az ügyben a nyomozást Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka és pénzbüntetést szabjon ki.