Debrecen Hotels

Kisodródott egy kanyarban Újlétán

  2018 Sze 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

A sofőr járművével átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy teherautóval. Az újlétai balesetben négyen sérültek meg.

Egy 38 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett 2018. szeptember 3-án 16 óra 15 perckor Újlétán, a Petőfi utcában. A sofőr egy jobbra ívelő útkanyarulatban járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg és ennek következtében átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy tehergépkocsival.

A balesetben a személyautó sofőrje súlyos-életveszélyes, míg három utasa súlyos és könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

2018.08.31 036_2048x1536

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a szabálykövető, felelős járművezetésre. A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás, illetve a sebesség helytelen megválasztása a közúti balesetek egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén, illetve ha a sofőr nem az útviszonyoknak vagy az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel közlekedik, sokszorosára nő a fékút és a vezető nem tudja uralni a járművét. A járművezető felelőtlen magatartásával nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.