Debrecen Hotels

Kilőtte a Facebook a 48 éves orosházi tanárnő kamuoldalait

  2018 Júl 01 / #debrecen
Google ads
Google ads

Egy vidéki tanárnő állt azok mögött a gátlástalan lájkvadász oldalak mögött, amelyek tevékenysége szemet szúrt a Facebooknak, és kinyírta őket.

Mint az Index írja, a hálózat tagjai (Káprázatos Club, NŐK Blogja, Magyarok Blogja, Világpolgár, 40 év felettiek közössége, Tudás Fája – utóbbi nem összekeverendő a főleg egészségügyi álhírekben utazó másik, azonos névvel működő oldallal) több mint százezres követői táborral rendelkeztek. Ez a csoport egyébként már korábban is a figyelem középpontjába került, mikor az ismert debreceni biológus, dr. Horváth József nevével élt vissza. A törlésnek valószínűleg ehhez is köze van, illetve gyaníthatóan ahhoz is, hogy a botrány miatt sokan jelentették a Facebook felé a hálózat tagjait mint ismert álhíroldalak.

A kamuoldalak egyébként nagyjából minden létező dolgot bevetettek, ami az átverős szájtoktól úgy általában kitelik: valótlan nyereményjátékok, lájkvadászat, kamu sorsolás, satöbbi, a paletta igen széles. Amiben viszont eltérés mutatkozik, az az, hogy az oldalak egymással is kommunikáltak, a bejegyzések rendre körbementek.

A lájkvadászat ellen küzdő egyik ismert magyar szolgáltatás, a fakepalm.huaztán ki is nyomozta, ki állt a Káprázatos és társai mögött: egy bizonyos Nagy Erika nevű, 48 éves orosházi tanárnő. A Fakepalm üzemeltetői beszéltek is vele, aki egyrészt elismerte tevékenységét, másrészt válogatott módon szidalmazta is lebuktatóit, mondván: rengeteg idő és energiát fektetett az egészbe, most azonban minden munkája kárba veszett. A nő azóta törölte a profilját a közösségi oldalról.