Kikapott a Loki Pakson

2019.02.23

A Paks 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

A Tolna megyei együttes ezzel veretlen maradt az idény tavaszi részében, amelyben eddig két győzelem mellett két döntetlent ért el. Saját közönsége előtt öt nyeretlenül megvívott találkozó után aratott ismét sikert, a hajdúságiak pedig idegenben egymás után másodszor kaptak ki.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Paksi FC-Debreceni VSC 2-1 (0-0)
——————————–
Paks, 796 néző, v: Pintér Cs.
gólszerző: Nagy S. (63., öngól), Hahn (68., 11-esből), illetve Varga K. (54.)
sárga lap: Lenzsér (45+2.), Fejes (58.), Gévay (70.), Simon (84.), Nagy G. (86.), Kecskés (94.), illetve Kinyik (53.), Ferenczi (70.), Zsóri (78.)

Paks:
——
Nagy G. – Kővári, Gévay, Fejes, Szabó J. (Lenzsér, 15.) – Windecker – Hahn, Zsidai (Egerszegi, 91.), Kecskés, Bartha (Könyves, 60.) – Simon

Debrecen:
————–
Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Tőzsér (Zsóri, 77.), Haris – Varga K., Bódi (Damásdi, 45.), Szécsi – Avdijaj (Takács T., 73.)

Az első félidőben kezdeményezőbbnek és valamivel veszélyesebbnek is tűnt a hazai csapat, amely többet birtokolta a labdát, de mezőnyfölénye ellenére igazán nagy gólhelyzetet nem sikerült kidolgoznia.

Fordulás után mintha kicserélték volna a Debrecent: a vendégek előbb a kapufát találták el, öt perccel később pedig a vezető gólt is megszerezték. A paksiakat némiképp “felpaprikázta” az ellenfél találata, és előbb a debreceni kapus hathatós közreműködésével kiegyenlítettek, néhány perccel később pedig egy büntetőt értékesítve megfordították az állást.

A lefújásig a hazaiak megőrizték az eredményt, a játékvezetőnek azonban bőven akadt dolga az utolsó 20 percben, a meccs kilenc sárga lapjából ugyanis hatot ebben az időszakban osztott ki.

az eredeti hír itt elérhető