Kiderült, mi okozhatta a hajdúsámsoni szalmonellafertőzést

2019.11.01

Gyenge volt a kézmosó szappan, így kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján – számolt be az M1 Híradójában a szeptemberi fertőzés ügyében indított vizsgálat eredményéről.

Azt mondták: az egyik ott dolgozó kezéről juthatott a baktérium az ételbe.

A vizsgálat szerint a konyhán használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak.

A termék gyártója ellen eljárás indult

– hangzott el a híradóban.

Emlékeztettek: szeptemberben a hajdúsámsoni iskola menzáján elfogyasztott majonézes kukorica miatt több mint háromszázan betegedtek meg. Sok diák kórházba került.

54 hajdúsámsoni gyerek került kórházba szalmonella fertőzés miatt

az eredeti hír itt elérhető