Debrecen Hotels

Kevés magyar érmet jósolnak a jövő évi olimpiára

  2019 Júl 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 13 magyar érmet és még 24 pontszerző helyezést prognosztizál a jövő nyári, tokiói olimpián.

A MOB honlapján szerdán közzétett szakmai anyagból kiderül, hogy egy évvel az ötkarikás játékok megnyitója előtt 144-179-re becsüli a résztvevő magyar sportolók számát. Három éve Rio de Janeiróban 160 magyar versenyző állt rajthoz.

Indoklásukban felhívják a figyelmet, hogy egyelőre rengeteg a kérdőjel a csapat összetételében. A legtöbb sportágban már zajlanak a kvalifikációs versenyek, vannak már kijutott versenyzők, és egyes sportágakban az is eldőlt, hogy nem lesz magyar induló a japán fővárosban.

“A MOB fontosnak tartja, hogy a rendelkezésre álló tényekből kiindulva reális kép szülessen a kilátásokról”

– áll a beszámolóban, amelynek összeállításánál figyelembe vették a kvalifikációs szabályokat, az eddigi kvalifikációs versenyek eredményeit, az aktuális olimpiai és világranglistákat, valamint a sportolók korábbi eredményeit. Áttekintették a szövetségek szakmai, felkészülési programjait és sportági konzultációkat is folytattak.

Az olimpiai bizottság az összes bizonytalansági tényezőt figyelembe véve

13 érmet és még 24 pontszerző helyezést prognosztizál.

Az előrejelzés szerint kajak-kenuban, valamint úszásban négy-négy, atlétikában, cselgáncsban, vívásban, vízilabdában és sportlövészetben pedig egy-egy magyar érem várható.

A magyar küldöttség az 1932-es, Los Angeles-i olimpiától kezdve csak 2008-ban Pekingben (10) szerzett 13 éremnél kevesebbet. A Gracenote sportelemző szekciójának kedden közzétett elemzése szerint ha idén nyáron rendeznék az olimpiát, 27 magyar dobogós helyezés születne.

Az olimpia magyarországi jegyértékesítése hétfőn kezdődik.

(MTI)