Debrecen Hotels

Kétvállra fektették a nyíregyháziakat a debreceni lányok

  2021 szept 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

A DVSC-DEAC női futballistái a Szpari otthonában vendégeskedtek vasárnap délelőtt. Krascsenics Csilla tanítványai az első fordulóban a Gyulát győzték le, így bizakodva várhatták a kelet-magyarországi rangadót – írja a deac.hu.

Jobban kezdte az összecsapást a Debrecen, az első félidőben szebbnél szebb támadásokat építettek ki. A tizedik percben szereztük meg a vezetést Mucsi Bianka góljának köszönhetően, a 19 éves labdarúgó a Békéscsabától érkezett a DEAC-hoz a nyáron.

A térfélcsere után feljavult a nyíregyháziak játéka, több kecsegtető lehetőség is adódott előttük. A 71. minutumban Nagy Panna járt túl Szabó Nikolett eszén, ezzel egalizált a Nyíregyháza.

Sokáig úgy tűnt, hogy megosztoznak a csapatok a pontokon, de Jakus Lili a hosszabbításban megvillant, így Krascsenics Csilla tanítványai a második meccsüket is behúzták az NB II-ben. Jakus egyébként remekül kezdte a bajnokságot, ugyanis már négy góllal rendelkezik.

“Döntetlen szagú mérkőzésen szereztük meg a három pontot. Ezzel a diadallal is bebizonyítottuk, hogy van keresnivalónk ebben a mezőnyben. Az első félidővel maximálisan elégedett vagyok, ám a szünet után fáradtságot éreztem a csapaton, sajnos a kulcspasszokba rendre hiba csúszott. Ugyan a Nyíregyháza két vereséggel kezdte az idényt, ennek ellenére egy erős együttesről beszélünk, ezért is értékes ez a siker, ami nagy lendületet adhat a folytatásra” – fogalmazott Krascsenics Csilla vezetőedző.

A következő fordulóban a Kazincbarcikát fogadjuk Pallagon.

NB II Keleti csoport
Nyíregyháza Spartacus FC-DVSC-DEAC 1-2 (0-1)
gólszerzők: Nagy P. (71.), ill. Mucsi (10.), Jakus (91.)
A DVSC-DEAC összeállítása: Szabó N. – Komlós (Kiss B. 83.), Rák, Kurai, Pap A. (Kajári 46.) – Gajzágó (Pintér P. 46.), Kota Sz., Kovács K. – Hardon, Jakus, Mucsi. Vezetőedző: Krascsenics Csilla.