Debrecen Hotels

Két nő verekedésével kezdődött a balhé Pocsajban, majd csatlakoztak a férfiak is

  2023 jan 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség minősített garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat öt személlyel szemben, akik Pocsajban verekedéssel és rongálással rendezték családi vitájukat – számolt be a hatóság.

A vádirat szerint két pocsaji család tagjai között korábbi, magánéleti nézeteltérés miatt rossz kapcsolat alakult ki, gyakran összevitatkoztak egymással. 2021. február 27-én 18 óra körül Pocsajban az egyik háznál a fiatalabb női vádlott és a házban lakó nő között szóváltás alakult ki, majd verekedni kezdtek egymással.

Miközben a két nő dulakodott, a házhoz érkező két férfi vádlott berúgta az ingatlan kiskapuját, majd bementek az udvarra, közben szidták és megveréssel fenyegették az ott lakó férfit. A bántalmazást a jelenlévő családtagok megakadályozták, de a kerítéskapu berúgásával a tulajdonosoknak 1200 forint rongálási kára keletkezett.

Verekedés Pocsajban

Ezután a fiatalabb férfi vádlott a haragosainak utcán parkoló két autóját is megrongálta. Egyiknek az oldalsó ajtaját és hátsó ablaküvegét, másiknak a jobb oldali tükrét, ablaküvegét és karosszériáját rúgta meg. Miután az egyik autó házban lakó használója megtudta a történteket, az udvaráról magához vett egy emberi élet kioltására is alkalmas fanyelű ásót, amivel betörte a haragosaik által használt jármű hátsó szélvédőjét. A három autóban összesen közel negyedmillió forint kár keletkezett, ami nem térült meg.

Mindeközben a két család tagjai tovább verekedtek az utcán, kölcsönös bántalmazásukkal egymásnak és egy kívülálló nőnek is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak. A elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a szabadlábon védekező, tettüket beismerő vádlottakkal szemben társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, magánlaksértés vétsége, illetve kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben valamennyi vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint a felfüggesztés próbaidejére rendelje el a két férfi vádlott pártfogó felügyeletét – olvasható az ügyészség közleményében.