Debrecen Hotels

Két klinikai vezetőt is kineveztek Debrecenben

  2022 jan 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

Két vezetői kinevezést adott át szilveszterkor a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke. 2022. január 1-jétől a DE KK Fürdőgyógyászati Centrum irányítását Cserháti Györgyi, a DE KK Egyetemi Gyógyszertár intézetvezető főgyógyszerészi feladatait pedig Buchholcz Gyula látja el. A megbízások határozatlan időre szólnak – tette közzé az unideb.hu.

Szabó Zoltán professzor kijelentette: mindkét újonnan kinevezett vezető kiemelkedő szakmai felkészültsége biztosítékot jelent a jövőbeli feladatok maradéktalan teljesítése szempontjából.

Cserháti Györgyi tervei között említette a Fürdőgyógyászat keretében működő járóbeteg szakrendelések megerősítését.

– Tovább szeretném fejleszteni a reumatológiai fürdőgyógyászatot, a rehabilitációt, a prevenciót és a rekreációt, illetve a műtétek előtti és utáni kezeléseket. Emellett a gyermekek víz alatti gyógytornakezelését is szeretném megvalósítani – fejtette ki a Fürdőgyógyászati Centrum új vezetője.

Buchholcz Gyula legfontosabb feladatának a Kenézy Gyula Campus Gyógyszertárának az Egyetemi Gyógyszertárba való integrálását tartja.

– A gyógyszergazdálkodási informatikai rendszert egységesíteni kell, a gyógyszerellátási, gyógyszerkészítési és logisztikai folyamatokat racionalizálni, optimalizálni szükséges. Emellett a Kenézy Campuson is meg kell honosítani az osztályos gyógyszerészi jelenlétet, vagyis a klinikai gyógyszerészi tevékenységet – fogalmazott Buchholcz Gyula, aki a távolabbi célok között említette még az úgynevezett betegre szabott automatizált gyógyszerosztás bevezetését is.

Új vezetőket neveztek ki a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában