Debrecen Hotels

Két esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholszonda Baranyában

  2018 Júl 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Egy tehergépkocsit vezető 42 éves külföldi férfit igazoltattak a rendőrök 2018. július 25-én 10 óra 44 perckor az 5701-es számú úton, Kisharsány közelében. A sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök előállították további mintavételre, majd az alkoholos befolyásoltság mértéke alapján vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Ugyanezen a napon 18 óra körül Pécsett, a Tildy Zoltán utcában igazoltattak a rendőrök egy 65 éves gépkocsivezetőt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök őt is előállították további mintavételre. Ellene – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ezért aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, azzal szemben – a gépjárművezető szervezetében lévő alkohol mennyiségétől függően – 30 000 forinttól 100 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, vagy akár a vezetői engedély elvételére és büntetőeljárás indítására is sor kerülhet.