Debrecen Hotels

Két embert gyanúsítanak a tapolcai horogkeresztes rongálással

  2019 Júl 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Elfogtak a rendőrök két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy július elején több tapolcai épületre horogkereszteket fújt festékszóróval – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresésére.

Közleményükben azt írták: a Tapolcai Rendőrkapitányság járőrei július 12-én éjszaka észlelték, hogy ismeretlenek festékszóróval több épületre horogkereszteket fújtak Tapolca belvárosában.

A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, és július 22-én előállítottak egy 29 éves tapolcai és egy ugyanilyen korú zirci férfit. Hozzátették: a gyanúsítottak ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Az MTI helyszíni információi szerint a tapolcai volt zsinagóga épületére három, a Fidesz-iroda falára egy horogkeresztet festettek fel július 12-ére virradóra, az ügyben a párt tapolcai elnöke feljelentést tett. Császár László akkor azt közölte: a Fidesz-KDNP a leghatározottabban elutasít minden hasonló cselekedetet, elhatárolódik az önkényuralmi jelképeket használóktól és a várost megrongálóktól.