Debrecen Hotels

Két bemutatóval kedveskedik nézőinek a Csokonai Színház

  2018 nov 09 / #debrecen
Google ads
Google ads

Két bemutatóval várja a nézőket a jövő héten Csokonai Színház. A kortárs szerző, Tracy Letts drámája az Augusztus Oklahomában egyszerre modern és hagyománytisztelő, O’Neill, Miller és Tenessee Williams útját követi. A fanyar humorú, sziporkázó párbeszédekkel teletűzdelt, Tony-és Pulitzer-díjas színművet Keszég László rendezésében mutatja be a debreceni színház.

Tracy Letts nem csak drámaíró, de forgatókönyvíró (Gyilkos Joe), illetve színész (Homeland) is. Az Augusztus Oklahomában erős karakterekkel, fordulatokkal és titkokkal teli darab, amelyben mindannyian ráismerhetünk a családjainkra. A főbb szerepekben Ráckevei Anna és Varga Klári láthatók. A fekete komédia premierje november 16-án, pénteken 19 órától lesz a Csokonai Színház Nagyszínpadán.

A másik, 14-én szerdán bemutatandó darab, Az ifjú Mátyás megírására a Mátyás Emlékév apropóján kérte fel Mikó Csaba írót a színház. A zenés történelmi mesejáték legnépszerűbb királyunk gyerekkorába, a trónra kerülés előtti időszakba kalauzolja a gyerekeket. A cselszövéssel, kalandokkal teli történetet a nagy népszerűségnek örvendő tantermi előadások (Verona 1301, Kékbolygó, Jeruzsálem) rendezője, Madák Zsuzsanna állítja színpadra. Mátyás szerepét Rózsa László alakítja.

November 12-én és 13-án Oláh Zsuzsa nagyszerű alakításában ismét életre kel Molnár Zsóka, a Mintapinty főhőse. Az előadásra korlátozott számban még válhatók jegyek.

Fotók: Máthé András (Augusztus Oklahomában)