Debrecen Hotels

“Kéretlen” segítség érkezett a debreceni hajléktalanok és a mentősök részére

  2021 márc 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

Vasárnap délelőtt a Refomix Wesselènyi utcai àtmeneti szállàsára 100 adag ebédet vitt a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete.

Nagy örömmel fogadtak bennünket, hiszen hétvégén, és több napos ünnepekkor nem jutnak meleg ételhez. Kérésünknek megfelelően mindenkin volt maszk, és a legalább 1,5 méteres távolságot is betartották. Többen elmondták, hogy hétvégén is éhesek, pénzük nincs, pár kiflinek, egy liter tejnek is nagyon örülnek. Nem értik, miért nem működik a Népkonyha hétvégén, vagy miért nem oldható meg, hogy ilyenkor a szállókban élők számára főzzenek. Többen  megemlítették, hogy nem tudják mi lesz velük Húsvétkor, hiszen a négynapos ünnep alatt még sohasem működött  a szociális Népkonyha. Kérik a város vezetését, legalább húsvétkor gondoskodjon a nélkülözőkről, a társadalom kitaszítottjairól. Egy keresztényi szeretetet naponta hangsúlyozó országban, ezt talán nem is kellene kérni.

 A mai ételosztáson sem feledkeztünk meg a debreceni Mentőállomás dolgozóiról, akik megfeszített munkát végeznek. Számukra 50 adag ételt vittünk. Támogatásukat fontosnak tartjuk, hálásak vagyunk mindazért, amit a betegekért tesznek. Nagyszerű emberek, akik hivatásuk magaslatán állnak, dolgoznak, éjjel, nappal. Egy nagy köszönet jár nekik.   

Az egyesület tagjai a jövőben is, minden hónap utolsó vasárnapján segíti  mindazokat a felebarátainkat, akik támogatásra szorulnak Sajnos, csak ennyit tehetünk az élet igazságtalansága enyhítéséért.

Hívunk mindenkit, aki segíteni szeretne, két kézzel, vagy anyagi támogatással. 

Naponta újabb és újabb debreceni lakosok keresnek meg bennünket, hogy támogassuk őket. Eddig senkinek sem mondtuk, hogy nem, mert meggyőződésünk, segítenünk kell, mind többen higgyenek abban, azért mert szegények, ugyanolyan emberek, mint azok, akiknek az élet napos oldalán jutott hely.

Sajnos támogatóink közül is mind többen kerülnek nehéz élethelyzetbe, így a korábbinál jóval kevesebb lehetőségünk van a szegények támogatására.

Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a rászorultak megvendégeléséhez az alábbi számla számlaszámra utalhat: 

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma: Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802 Megjegyzés: ételosztás 2021 

Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a debreceni önkormányzat több alkalommal nyilatkozott arról, hogy a “Gondoskodó Debrecen” program keretében, a járvány alatt fokozott segítséget nyújtanak a városban élő szegényeknek.

Kérünk mindenkit éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen a város szociális szolgálata számára közpénz áll a rendelkezésére, hogy gondoskodjanak az itt élő kisnyugdíjasokról, a nagycsaládosokról, a járvány miatt utcára került emberekről. Forduljanak bizalommal az önkormányzathoz, úgy gondoljuk, ebben a mai helyzetben ez a legbiztosabb megoldás. Gondoskodó város sok minden más mellett azt is kell jelentse, hogy nincs a városban éhező ember, egyetlen gyermek sem fekszik le hétvégén sem éhesen.

Az önkormányzati telefonos segélyvonalak számai:

+3652/517-768

+3652/517-614

+3652/517-631

Kérünk minden debrecenit, aki támogatásra szorul, a fenti számokat hívja. Kérjük mindazokat, akik ismerősi körében van nehéz körülmények között élő ember, tájékoztassa arról, miképp fordulhat a gondoskodó debreceni város vezetéséhez.

Szabó Zoltánné, az egyesület alelnöke