Debrecen Hotels

Kéregető fejelt le egy nőt Debrecenben

  2021 dec 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki bosszúból lefejelt egy nőt Debrecen belvárosában.

A hajléktalanként élő 30 éves férfi Debrecen belvárosában rendszeresen kéreget, a kapott pénzből tartja fenn magát. 2021. november 19-én a kora reggeli órákban a vádlott az egyik bolt közelében tartózkodott és a bejáratnál odalépett a sértetthez, akitől 200 forintot kért.

A nő nem adott neki pénzt, ezért a férfi ideges lett és bosszúból nagy erővel homlokon fejelte őt, majd elhagyta a helyszínt.

A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során megállapították, hogy a vádlott bántalmazása következtében a sértett a homloktájon nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. Figyelemmel azonban a sérült testtájékra és az elkövetés módjára, a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.