Debrecen Hotels

Kelet-Magyarország legnagyobb fitnesz eseményét rendezik Debrecenben

  2018 nov 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Harmadik alkalommal ad otthont Kelet-Magyarország legnagyobb fitnesz eseményének január 12-én a debreceni Főnix Csarnok.

A FőnixFitt elnevezésű program részleteit ismertetve Dékán Tamás, a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: az évről évre egyre népszerűbb rendezvénnyel az egészséges életmódra, a mozgás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Hozzátette: a debreceni önkormányzattal, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézetével és Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központjával, valamint a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft-vel összefogva nagyszabású szabadidős és tömegsport rendezvényt szerveznek. A nagy érdeklődésre tekintettel a következő években az eseményt szeretnék továbbfejleszteni, és évente 4-5 alkalommal megrendezni a városban.

A január 12-i eseményről szólva kifejtette: a már jól bevált programokon nem változtatnak, így a csarnok küzdőterén felállított nagyszínpadon egész nap egymást követik majd a programok. Újdonság lesz a kínálatban, hogy az érdeklődők a mozgásformák kipróbálása mellett hasznos információkhoz juthatnak az egészséges táplálkozásról, életmód tanácsadásokon, egészségügyi szűréseken, fórumbeszélgetéseken vehetnek részt.

A FőnixFitt egyik szárvendége Tatarek Rezső, fitneszedző, az úgynevezett Ironbox koncepció atyja lesz, de együtt mozoghatnak majd a látogatók többek között Béres Alexandrával, Katus Attilával és Sifter Tímeával.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: az önkormányzat abban érdekelt, hogy minél több tömegsport rendezvénynek adjon otthont Debrecen. Ehhez kiváló helyszín a Főnix Csarnok, a tavalyi több mint 2500 fizető résztvevő pedig arra bizonyíték, hogy egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű eseményekre.