Debrecen Hotels

Kedvenc témáját is elhozta a tévénézőknek ma este Orbán Viktor

  2020 okt 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

A 2022 végéig zajló építkezések esetében ismét 5 százalék lesz a lakásépítés áfája – jelentette be Orbán Viktor kormányfő szerdán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A miniszterelnök, beszámolva a szerdai kormányülésről, kifejtette: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter egy új otthonteremtési program pilléreit terjesztette elő, ebből az 5 százalékos áfát el is fogadta a kabinet.

Közölte azt is, hogy a gazdaságvédelmi operatív törzs előterjesztésére adókönnyítésekről, gazdaságélénkítő lépésekről is döntöttek.

A kormányfő elmondta továbbá: a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban azt a döntést hozták, hogy még nem kell műtéteket halasztani. Most úgy látni ugyanis, hogy a következő három hétben – bár felszálló ágban marad a járvány – nem várható olyan nagy arányú változás, amely a soron következő, ütemezett ellátások, műtétek lemondásához vezetne. Jelenleg az úgynevezett “elsőlépcsős” kórházakban folyik a koronavírus-fertőzöttek kezelése – közölte, hozzátéve, hogy a vezényeltek száma még nem érte el az összes orvos és ápoló egy százalékát sem.

A kedden megszavazott orvosbéremelést kommentálva Orbán Viktor azt a kérdést tette fel: “mikor, ha nem most?” Hét-nyolc hónapig még el fog tartani a járvány, és amíg nincs vakcina, addig nincs “szabadulás”, így az orvosokra óriási teher hárul – mutatott rá.

Az elmaradhatatlan sorosozás

A hvg.hu tudósítása szerint a műsor második felében Orbán Viktor miniszterelnök hosszan sorosozott. A lex CEU-val kapcsolatos Európai Bírósági döntésre azt mondta, az ítéleteket végre szokták hajtani, ez most is így lesz. “Számos megoldás elképzelhető, ami kielégíti a döntést, de számos tisztázó kérdésre választ kell még kapni.” Aki próbapert akar indítani, tegye meg – reagált Soros György bejelentésére, aki arra szólította fel az EU-t, indítson próbapert a lex CEU miatt. Nem lepte meg, hogy Soros György “kívülről támadja a hazáját.”

Orbán szerint az európai baloldal támadja Magyarországot, méghozzá abból a célból, hogy ismét a baloldal kerüljön kormányra. Régen ezt internacionalista segítségnyújtásnak hívták, most ugyanez történik, csak nem a szovjet csapatokkal.

Brüsszelből a magyar baloldalt hatalomra akarják juttani – vizionálta a miniszterelnök.

(MTI)